lördag 30 juni 2012

Så är det regntid igen. Igår vaknade vi till åska och ösregn. Det var helt vilt vad det regnade! Så höll det på, av och till, hela dagen. Det är som om det blir mer och mer "extremt" väder, nuförtiden. Stormarna är kraftigare, regnen mer ihållande och kraftiga, solen mer stark och brännande. Eller så är det bara mig som blir mer ömtålig, med åren! Men hur som helst så har det de senaste åren varit översvämningar i samband med skyfall flera gånger varje år. Inte så mycket här på Fyn, men desto mer i Köpenhamns området. Vem minns inte bilderna från ifjol, med motorvägar under vatten och översvämmade metrostationer. Riktigt så våldsamt var det inte här. Det var mest Svendborg som fick lite mera vatten än de kunde tåla, som kan ses på bilderna här under.




Min son tog studenten igår. Så för hans del var det inte helt optimalt väder. Vi har nämligen en tradition här som går ut på att efter avslutningen, med långa tal av rektor och så vidare, så klättrar ungdomarna klassvis upp på flaket på lastbilar, och åker runt till alla föräldrarna. En lång tur runt i stan och ut på landet. På varje ställe de besöker står föräldrar och släkt klara att ta emot de glada ungdomarna och bjuder på både mat och dryck. Som tur var hade den lastbil min son åkte i, tak över sig. Fram emot kvällen kom de så hit till oss. Ett gäng glada och trevliga ungdomar välte in i vårt hus, fick pølsehorn chips och en ganska tunn, men välsmakande bål. Och så körde de vidare igen! De har bara 15-20 minuter på varje ställe, inklusive i och avstigning, så plötsligt stod vi där och vinkade farväl till dem. Med en varm glad känsla i kroppen- med så trevliga och artiga ungdomar finns där bestämt hopp för framtiden!



Kærlige hilsener, Kenneth.

Dagens danska ord är  pølsehorn. Denna helt geniala danska uppfinning. Här kan du själv prova att baka dom, samtidigt som du får pröva dina talanger på att förstå danska!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar