tisdag 19 juni 2012

Danmark är ett litet land, i varje fall om man jämför med Sverige. Allt är nästan mindre! Skogarna, åarna, bergen och till och med läskedrycksflaskorna är mindre. Här är inte det stora naturupplevelserna, om man med stora menar höga berg, milsvida skogar,
och långa avstånd, som vi har i Sverige. Man kan köra från Köpenhamn i öst till Esbjerg i väst på ca. 3 timmar. Det gör det hela är mer lättillgängligt! Och det tycker jag, som för det mesta färdas på en EU-scooter, är fantastiskt. 

Danmark är ju ett platt land, vars högsta "berg" är 170 meter högt. Låter lite fjuttigt, när man tänker på Kebnekaise med sina 2097 meter. Men det gör också att man inte ska komma särskilt högt upp, förren man har en fin utsikt. Inte så dumt!



En annan fördel med att bo i ett till ytan litet land, som dessutom består av många öar, är att det aldrig är särskilt långt till havet. Såklart att jag kan sakna storheten i den svenska naturen, speciellt de stora skogarna, men närheten till alla de "små" upplevelserna, gör Danmark till ett fantastiskt land att bo i. Eller besöka som turist en weekend eller hela semestern. Avstånden är korta, men upplevelserna många! Välkommen!




Dagens danska ord är sodavand, som är det samma som  läskedryck. Här kan jag också berätta att glasflaskorna med läsk innehåller 25 centiliter - inte så mycket när man är törstig!

Kærlige hilsener, Kenneth.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar