lördag 1 september 2012

Så här på sensommaren, när vädret skiftar mycket, så kan det vara trevligt med inomhusaktiviteter på de dagar som inte innehåller värme och solsken. Då är det tid att gå på museum! Det ligger många av de stor kända danska museerna, på andra sidan bron, inom bekvämt avstånd till Sverige. Jag tänker på de stora kända museerna i Köpenhamns-området.


Louisiana. Det berömda konstmuseet, vackert beläget vid Öresund. Alltid värt ett besök. Där kan jag fördriva timmar med att strosa runt och få en rejäl dos konstupplevelse av världsklass. Där är också ett trevligt café, när man behöver en paus. Det är lätt att ta sig dit med kystbanen mellan Helsingör och Köpenhamn - avstigning Humlebæk, och en liten promenad så är man där!


Glyptoteket. Kanske mest känt för sina fina samling av statyer, men också för sin samling av fransk konst, som just nu visas i en ny upphängning. Det är beläget mitt i Köpenhamn, tätt på Tivoli och Hoved-banegården.


Ett annat museum  som är värt att nämna är ju Nationalmuseum med sina många utställningar, bland annat danskarnas historia från istidsjägare till den sista hashboden från Christiania. De har också en av världens största samling av föremål från kulturer över hela världen. Dessutom är det helt gratis att komma in och se dessa flotta utställningar på Nationalmuseum!

Så där är många möjligheter att insupa lite kultur, förkovra sig eller bara gå på upptäcktsfärd bland de många museerna i Köpenhamn. 

Nästa gång ska jag berätta om några museer här på Fyn.

Kærlige hilsener, Kenneth.

Dagens danska ord är Strøget som ju är namnet på det stora gågatan i Köpenhamn. Visste du att den med sina 1,1 kilometer, faktiskt är väldens längsta gågata. Den fyller också 50 år här i weekenden! Tillykke!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar