söndag 18 november 2012

Gråvädersdag

Vad kan man göra när det är grått och rått där ute..? Antingen kan man ju drömma tillbaka till äventyr som varit, som jag skrev om igår, eller så kan man trotsa vädret och ge sig ut på "äventyr" här och nu.

Här kommer några ögonblicksbilder från dagens lilla "äventyr".


Det har alltid fascinerat mig vad somliga människor gör för att bli av med sitt skräp. Som den här 28'' tjock-TV'n från JVC. Någon har alltså köpt en ny plattskärm. Hmmm... vad ska vi så göra med den gamla TV.n? Sälja den eller ge bort den på Blocket? Köra den till återvinningsstationen? Nej, ner med den i bilen och så en tur ut på landet till en skog för att där bära den tunga TV.n ett gott stycke in i skogen, så den inte syns från vägen. Märkligt, säger jag bara...


För att vara ett land vars högsta naturliga punkt är ca. 170 meter över havet, finns det många "berg" här. Här är till exempel vägen upp till ett av dem, Egebjerg, som översatt blir Ekberg. Och som du kan se på namnskylten, så heter vägen dit upp Alpevej! Har de lite mindervärdeskomplex, danskarna..?


Och så gick färden ner för Alpevej, söderut.


Som så ofta, kommer man till havet, när man kör runt här på Fyn. Så även idag! Också idag, när det grå vädret gör att hav och himmel går upp i en grå evighet, var det som vanligt härligt att se havet igen. 


Hamnen jag kom till heter Ballen, och ligger mellan Svendborg och Fåborg.



 En liten hamn som idag var helt stilla, bortsett från dunket av en fiskebåt som stävade ut i det stora grå. Här satt jag en stund och njöt lugnet, allt medan båtens dunkande försvann i fjärran.

Kærlige hilsener, Kenneth.

Dagens danska ord, fiskeleje, är det samma som fiskeläge.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar