fredag 20 juli 2012



Svendborg är en av mina favoritstäder, här på Fyn. Vacker belägen på södra Fyn, med havet och det sydfynska "ø-havet" som närmsta grannar. Staden präglas av sin närhet till havet, med en livfull hamn med både fritidsseglare, färjor till öarna och även en del fraktskepp.

Utsikt från Svendborgsund-bron med Svendborg till vänster och Tåsinge till höger.
Jag älskar att strosa nere vid hamnen, känna doften av hav och märka livet i hamnen. Där händer alltid något. Båtar som stävar ut till havs eller kommer in om aftonen. Färjorna som med en dov signal med hornet seglar ut till öarna. Frakskepp som ligger och väntar på att få komma i torrdockan och bli underhållna.



Är man intresserad av gamla segelbåtar, så är där en kaj nere i hamnen som har många liggande - nästan som ett flytande museum. Här är några bilder därifrån.





Vill man så ut på havet, kan man med fördel ta en tur med MS Helge, som man kan ta en tur med under sommarhalvåret. Turen går till Valdemar slott med flera stopp på vägen.




Det var några idéer om hur man kan få en dag till att gå i Svendborg! Att sedan stadskärnan är riktigt mysig med gamla hus och gränder, gör ju inte saken sämre. Eller varför inte gå längs vatten ut till Christiansminde hotel och där avnjuta en god "frokost" eller middag på deras balkong, med en fantastisk utsikt över Svendborgsund.

Kærlig hilsen, Kenneth.

Dagens danska ord är "frokost" som betyder lunch. Det vi kallar frukost heter morgenmad på danska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar