fredag 5 april 2013

Ut ur idet...

Nu går det inte längre... nu är det tid att gå ut ur idet. Trots snö lite här och var så är det lite vår i luften idag. Solen skiner och det är hela 20 grader i solen. Men det är bara i solen. Kommer det den minsta vind eller skugga är det långt till sommar ännu.

Men bara för tre dagar sedan var det snöväder och bitande kallt. Jag gick där med Luna, vår hund, och kunde knappt hålla värmen i vinden, trots scooteroverall vantar och mössa. Och så är det jag hör lärkan drilla över fältet! Helt surrealistiskt!

Det har varit en lååååång vinter, här i Snarup. Inte SÅ kall, men med en bitande vind och som en följd därav - ett kallt hus. Så är det när man har ett gammalt korsvirkeshus som värms upp med en vedpanna utan akkumulatortank. Så när vinden kom från öst, var det ibland bara 12-13 grader när vi stod upp om morgonen. Då kan det vara svårt att hitta inspirationen att stå upp.

Men nu väntar värme och sol och vår. I ALDI supermarked hade de blommande mandelträd till salu - bara att plantera ut i trädgården. Kanske lite kallt ännu, men ett vårtecken är det.

På tal om vårtecken. Här är både vintergäck och snödroppar. Lärkor och bofinkar. Och som vanligt är det lite svårt att vara svensk när det handlar om vad man kallar olika blomster. Så håll i er nu!


Det här så en snödroppe. Eller vänta nu... Den heter vintergæk på danska. Förvirrande..?





Det här är ju vintergäck! Eller vänta nu... Den heter erantis på danska... Inte lätt det här...


Men vänta nu..! Den heter ju också eranthis på svenska..! Så går det hela upp i en högre enhet till sist och vi förstår varandra till sist.

Kærlige hilsener, Kenneth.

Dagens danska ord är forår,som betyder vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar